Wij zijn van mening dat weidegang essentieel is voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van uw paard. Daarom zorgen wij er voor dat uw paard, mits de omstandigheden dit toelaten, 365 dagen per jaar minimaal 6 tot 7 uur per dag buiten komt.

Vanaf april tot oktober staat uw paard 24 uur per dag buiten. Mocht u het prettig vinden om in deze periode uw paard ’s nachts toch binnen te zetten dan is dit in overleg zeker mogelijk.

Elk jaar bewerken wij onze grond met uiterste zorgvuldigheid waardoor er alleen kruiden en grassen groeien die geschikt zijn voor foerage van het paard. Door gewassenwissel zorgen wij er voor dat onze grond nooit is uitgeput en onze paarden altijd top kwaliteit voer krijgen.

Ruwvoer dat wij onze paarden in de winter voeren komt voor het grootste gedeelte van eigen land of wordt uiterst kritisch ingekocht bij bekende ruwvoerleveranciers.

In bovenstaande video ziet u de 10 hectaren behorende tot Stal Louwers. De weides worden gedurende het jaar gerouleerd waardoor uw paard zoveel mogelijk op het gras kan staan.

Bron: vereniging eigen paard

Paarden zijn van nature uitstekend uitgerust om gedurende het gehele jaar buiten te zijn. Hun vacht past zich aan de verschillende jaargetijden aan en houdt hun lichaam onder bijna alle omstandigheden warm en droog. Regelmatige weidegang het hele jaar door is erg belangrijk voor paarden. Het paard heeft hier van nature grote behoefte aan. Weidegang komt de oorspronkelijke leefwijze van paarden tegemoet. Het samen weiden bevordert de sociale ontwikkeling en bevordert de motorische ontwikkeling van het paard.

Een bijzonder belangrijk aspect hiervan is het hebben van sociaal, lichamelijk contact met andere paarden. Paarden zijn kuddedieren en in een wei met andere paarden kunnen ze hun natuurlijk gedrag vertonen waardoor hun welzijn vergroot wordt. Grasland kan worden gebruikt voor beweiding en voederwinning. Tevens kan de grond gebruikt worden als uitloop. Er wordt meestal gekozen voor blijvend of langdurig grasland.